Category Archives: Iskola

Víz világnapja

Március 22-én iskolánkban is megemlékeztünk a víz világnapjáról. Igyekeztünk a víz jelentőségét, szervezetünkre gyakorolt hatását hangsúlyozni. Szokás szerint az ilyenkor bemutatott „vizes kísérletek” sem maradhattak el. A folyamatos megújulás érdekében új, változatos kísérletekkel álltunk elő az idén. A kísérletek nagy sikert arattak a közönség soraiban.

Kerli-Hutka Renáta, kémia tanár

Városi sakkverseny

2019-ben megrendezett városi sakkversenyen iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek.

2005-ös korcsoportban Sáfrányos Soma II. helyezést ért el.(7.a)

2007-es korcsoport fiúversenyzők közül Seres Ákos I. helyezést ért el.(5.a)

2007-es korcsoport lányversenyzők közül Petercsák Kornélia I. helyezést ért el.(5.a)

2008-as korcsoportban Kerli Zalán I. helyezést ért el.(5.a)

2010-es korcsoport Hutkai Levente I. helyezést ért el.(2. a)

2010-es korcsoport Szabó Vid II. helyezést ért el.(2. a)

Kerli-Hutka Renáta

Idegen nyelvi napok

2019 február 26-27-én került idén megrendezésre iskolánkban az angol és német nyelvű versmondó és szövegértési verseny. A rendezvényt a 7.a osztályban működő drámakör produkciója nyitotta meg, majd első nap a szövegértési verseny zajlott. Osztályonként szép számmal vettek részt a tanulók a versenyen. A rendezvény második napján a versmondó versenyt tartottuk. A tanulók nagyon jól felkészültek a megmérettetésre, szépen teljesítettek. Remélem, hogy a rendezvényen való részvétel sokaknak bővítette a szókincsét, elmélyítette tudását.

Köszönöm a felkészítő tanárok munkáját.

Kerli-Hutka Renáta, mk-vezető

Advent Budapesten

2018 dec. 6-án iskolánk 100 felsős tanulójával részt vettünk az Advent Budapest- nevű rendezvényen. A programok évről évre nagyon változatosak. Idén a Hadtörténeti Múzeumban voltunk, a Lurdi-házban egy meglepetés film várt minket, adventi vásár, buszos városnézés és rövid szabad idő az Aréna Plázában. A gyerekek nagyon élvezik évről évre ezt a rendezvényt.

Kerli-Hutka Renáta, kísérő

“Csodálatos emberi test” vetélkedő

2018. nov. 26-án délután a Szerencsi SzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium által rendezett „Csodálatos emberi test” című vetélkedőn vettek részt iskolánk diákjai. A vetélkedőn 3 fős csapatok indultak. Az egyik csapat tagjai: Madarász Brigitta, Batta Viktória, Kazár Krisztina voltak. A másik csapat tagjai: Maros Levente, Dókus Marcell és Fabók Balázs voltak. A közép mezőnyben végeztek. A gyerekek nagyon élvezték a változatos programokat, örömmel vettek részt a rendezvényen.

Kerli-Hutka Renáta, biológia tanár