Category Archives: Iskola

“Egy méhész mindennapjai”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által meghirdetett “Szakma és Szakember” pályázatán a 6.a osztályos Kerli Zalán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját kapta az “Egy méhész mindennapjai” pályamunkájáért.

Az idén is iskolánkban zajlott a B.-A.-Z. megyei rajz szaktárgyi verseny területi fordulója.

Helyezett tanulóink, akik versenyeznek a megyei döntőben Miskolcon:
Miklós Bíbor 8.a Illusztráció kategória: I.hely
Balogh Rebeka 7.b Csendélet színessel kategória: Különdíj
Felkészítő tanár: Szabóné Jancsurák Rozália

Márton-nap az iskolában

Hagyományainkhoz híven az idén is megrendezésre került iskolánkban a Márton-nap. A 7. osztályosok lámpás tánccal és árnyjátékkal elevenítették fel Szent Márton történetét. Ezután került sor a lámpáskészítő verseny eredményhirdetésére, majd felvonulással zárult az ünnepség.

 

Német verseny a Kossuthban

A Kossuth Lajos Gimnázium által rendezett játékos német nyelvi versenyen 3. helyezést ért a 8. B osztályból Gergely Emőke, Kapitor Balázs és Potoczky Zétény, míg a 7.b osztályból Olajos Boglárka, Rendes Réka, Terebesi Noémi 2. helyen végeztek. A verseny nagyon jó hangulatú volt. Gratulálunk a szervezőknek és a részt vevőknek!

Amerikai-Britt Kulturális Vetélkedőn

Ismét remekeltek diákjaink!
Ezúton Sárospatakon a Református Gimnázium által meghirdetett “Amerikai-Britt Kulturális Vetélkedőn” arattunk sikert. A 8a-ból Gazdag Brian, Kenderes Márk és Mondok-Pálmay Elek Péter számos közép- és általános iskolai csapat közül első helyezést értek el. Gratulálunk nekik az eredményes versenyzésért! Ismét büszkék vagyunk rátok!

Kazinczy 260

Kazinczy Ferenc születésének 260. évfordulója alkalmából iskolánk versenyt hirdetett Kazinczy Ferenc életéről és koráról. A felhívás célja az volt, hogy a tanulók a tudásuk megmérettetésén túl olyan feladatokban is helyt álljanak, melyekben talpraesettségükre, ügyességükre is szükség van. Mindez játékos formában. A feladatok Sátoraljaújhely különböző helyszínein zajlottak, ahová 1-1 rejtvény sikeres megfejtésével jutottak el a diákok. A Kazinczy Múzeumban a kiállítás anyagában keresték a megfelelő választ, a Kazinczy szobornál a Kazinczyra adott sál “súgott”, a Levéltárban lúdtollal, tintával írtak pergamenre, a Börtön Múzeumban pedig raboskodással kapcsolatos polindromot kellett kitalálniuk a versenyzőknek. Iskolánk könyvtárában pedig egy online totó várta a csapatokat. A verseny jó hangulatban zajlott, melyet a résztvevők is megerősítettek egy anonim kérdőívben. Természetesen mindenkinek más volt nehéz, de tetszettek a feladatok és mindannyian szívesen megmérettetnék magukat újra! Rendezvényünket ünnepi műsor és koszorúzás zárta.