Monthly Archives: december 2017

WEIHNACHTEN 2017

A német nemzetiségi osztályok – a hagyományokhoz híven – az iskolánkhoz közel eső, szép piarista templomban tartották karácsonyi műsorukat. A magyar és német karácsonyi versek, a jelenetek, (a szálláskeresés – Herbergssuche ) az elmaradhatatlan dalok (Stille Nacht, Oh, Tannenbaum, Mennyből az angyal, Dicsőség…) és Gergely Emőke 6.b osztályos tanuló gyönyörű fuvolajátéka a karácsony hangulatához méltó környezetben csendült fel.

Köszönet illeti a tanulókat és az őket felkészítő tanítókat: 1.b: Feketéné Prokop Dorottya, Horváth Teri, 2.b: Kőrösiné Báncsiki Beáta, Feketéné Prokop Dorottya, 3.b: Deutsch Eszter, Dudás Lászlóné, 4.b Polyák Csilla, Dudás Lászlóné, 5.b: Feketéné Prokop Dorottya, 6.b: Dudás Lászlóné, ének: Dr. Kötelesné Csehi Zsuzsa, hangosítás: Naár János

FROHE WEIHNACHTEN! GLÜCKLICHES NEUES JAHR!

Sátoraljaújhely, 2017. december 21.

Dudás Lászlóné, német nemzetiségi tanító    

Christmas Party 2017

2017.12.20-án került megrendezésre intézményünk karácsonyi műsora. Az itt készült képeket a bejegyzésben tekinthetik meg.

Adventszeit 2017

A karácsonyra való készülődést iskolánk német nemzetiségi osztályaiban mindig megelőzi az adventi időkről való megemlékezés. Az idén is felelevenítettük az adventi népszokásokat (Adventskranz, Barbara-Tag, Nikolaus-Tag,  Luzia-Tag – adventi  koszorúkészítés, a Borbála-ág, a Mikulásvárás, és a Luca-nap). Minden héten újabb gyertya gyulladt meg az adventi koszorún és az azt követő műsorral is ráhangolódtak a gyermekek a közeledő ünnepre.

A műsort az 5.b, 6.b, 7.b osztályok adták, hangosítás: Naár János, felkészítő tanárok: Feketéné Prokop Dorottya, Tarrné Varga Erzsébet, Dudás Lászlóné