Monthly Archives: április 2018

Április 22 – A Föld napja

Április 21-én a szombati munkanapot iskolánk tanulóifjúsága a természetben töltötte. A Föld napját ünnepeltük. Az időjárás kedvezett a kiránduláshoz. Verőfényes napon, enyhe szélben indultunk a város végén kialakított hatalmas, füves területre.

Tanulóink készültek erre a napra. Osztályonként menetleveleket rajzoltak. A témához kapcsolódó csatakiáltás tanultak. Tanítási órákon előzetes beszélgetések folytak a megelőző, védelmező munkákról. Tapasztaltuk, hogy a gyerek felelősnek érzik magát környezete védelméért. Aggódva, felelősséggel hallgattak előadásokat a ránk leselkedő veszélyekről. A változtatni akarás szándékát tükrözte a szemük és a megnyilvánulásuk.

Regionális szavalóverseny Rátka

2018. április 20-án iskolánk német nemzetiségi osztályaiból 23 tanuló vett részt a területi német nemzetiségi szavalóversenyen, Rátkán. Ez elődöntője volt az országos versenynek, amelyet minden évben Budapesten rendez meg az Országos Német Nemzetiségi Önkormányzat (lDU). A versenyre négy település nemzetiségi osztályaiból jöttek a tanulók: Rakamaz, Hercegkút/Trautsondorf, Sátoraljaújhely/Karlsdorf, Ratka. Minden kategóriában szoros volt a verseny, tanulóink tudásuk legjavát adva a középmezőnyben végeztek. Felkészítő tanárok: Feketéné Prokop Dorottya, Tarrné Varga Erzsébet, Dudás Lászlóné

Költészet Napi szavalóverseny

Iskolánk alsó tagozatos humán munkaközössége versmondó versenyt rendezett a Magyar Költészet Napja tiszteletére.

26 kisdiák szavalta el kedvenc versét. Gratulálunk a résztvevőknek és a felkészítő pedagógusoknak.

Pásztorné Dóri Mónika

munkaközösség –  vezető