Daily Archives: 2018-11-05

,,Szabadnak születtünk”

,,Szabadnak születtünk”

Ezzel a címmel állított színpadra megemlékező műsort iskolánk 8.a osztálya két 7.b osztályos tanuló közreműködésével. Nemzeti ünnepünk alkalmával az 1956. október 23-a és november 4-e között történtekre, és azok következményeire emlékeztek.

Angol nyelvű prezentációs verseny az ÁVG-ben

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium által szervezett angol nyelvű prezentációs versenyén ismét első helyezettek lettünk!
Hagyománnyá vált, hogy a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára a tanév első megmérettetése a szomszédos Sárospatakon történik. Az ÁVG mindig nagyon kreatív és összetett tudást igénylő feladatokat állít össze. A csapatoknak egy rövid prezentációt kell előadni angol nyelven természetesen adott témában. Idén a környezetvédelem volt (Environmental Protection) megadva. Az előadások után, gyakorlati feladatok megoldása következik, amelyre igazán célirányosan előre készülni nem lehet. Minden éven változatos és izgalma feladatokat tártak a versenyzők elé, ami logikát és magabiztos nyelvi tudást igényel.

Kazinczy hét

Kazinczy Ferenc születésének 259. évfordulója tiszteletére több programot is szerveztünk az iskolában.

Október 24-én kerültek megrendezésre az évfolyamonkénti versenyek:

Összesen 42 kisdiák mérte össze tudását, ügyességét, bátorságát.

  1. osztályosok szép őszi versek elszavalásával bűvölték el a zsűrit
  2. osztályosok szépírásukat mutatták meg
  3. évfolyamon hangos, kifejező olvasás volt a feladat
  4. osztályosok párosan oldottak meg nyelvi fejtörőket, anyanyelvi feladványokat

Versíró versenyt is hirdettünk 3. és 4. osztályosoknak. Összesen 24 csodálatos őszi gyermekvers érkezett be.

Október 25-én az alsó tagozatos osztályok Széphalomba, a Kazinczy kertbe látogattak, ahol gyertyát gyújtottunk és elhelyeztük virágjainkat iskolánk névadójának sírjánál.

Zakár Tamás amatőr festőművész iskolánk névadójának emlékére képet festett Kazinczy Ferencről, ami méltó helyre, az iskolai könyvtárba kerül elhelyezésre.

Köszönet érte a művésznek.