Monthly Archives: április 2019

Költészet napi szavalóverseny

A tavasz az általános iskolai élet számára mindig a költészet megünneplését is jelenti. Így történt ez az idén, április 10-én délután a már hagyományosnak számító versmondó verseny lebonyolításával. Minden általános iskolai korosztály megmérettetett. A szép eredményeken túl varázslatos élményekkel térhetett haza valamennyi résztvevő diák, felkészítő nevelő, zsűritag.

Az 5.-6. osztályosok között első helyezett lett Csorba Csenge 6. osztályos tanuló, különdíjat kapott Balogh Petra és Fényes Miranda 5. osztályos diákjaink.

A 7.-8. osztályosok kategóriájában Matolcsy Fanni 8.a osztályos tanuló első helyezést ért el, mögötte végzett második helyezettként Lukács Zoltán Máté szintén 8.a osztályos, és a nyolcadikosok körében a megtisztelő harmadik helyet Markovics Tamás 7.b-s diák érte el.

 Az V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium által szervezett szavalóversenyen Matolcsy Fanni külön díjat kapott, Gergely Emőke pedig 3. helyezést kapott.

Gratulálunk nekik, további hasonló sikereket kívánva idézem ide Arany János felemelő szavait:,, Virág a költészet…egy nép irodalma: De ha nem virágzik, nem is terem a fa.”

Sátoraljaújhely, 2019-04-16

Narobe Vilmosné
magyar-történelem szakos tanár

Beiratkozás