Monthly Archives: november 2019

“Egy méhész mindennapjai”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által meghirdetett “Szakma és Szakember” pályázatán a 6.a osztályos Kerli Zalán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját kapta az “Egy méhész mindennapjai” pályamunkájáért.

Az idén is iskolánkban zajlott a B.-A.-Z. megyei rajz szaktárgyi verseny területi fordulója.

Helyezett tanulóink, akik versenyeznek a megyei döntőben Miskolcon:
Miklós Bíbor 8.a Illusztráció kategória: I.hely
Balogh Rebeka 7.b Csendélet színessel kategória: Különdíj
Felkészítő tanár: Szabóné Jancsurák Rozália

Márton-nap az iskolában

Hagyományainkhoz híven az idén is megrendezésre került iskolánkban a Márton-nap. A 7. osztályosok lámpás tánccal és árnyjátékkal elevenítették fel Szent Márton történetét. Ezután került sor a lámpáskészítő verseny eredményhirdetésére, majd felvonulással zárult az ünnepség.

 

Német verseny a Kossuthban

A Kossuth Lajos Gimnázium által rendezett játékos német nyelvi versenyen 3. helyezést ért a 8. B osztályból Gergely Emőke, Kapitor Balázs és Potoczky Zétény, míg a 7.b osztályból Olajos Boglárka, Rendes Réka, Terebesi Noémi 2. helyen végeztek. A verseny nagyon jó hangulatú volt. Gratulálunk a szervezőknek és a részt vevőknek!

Amerikai-Britt Kulturális Vetélkedőn

Ismét remekeltek diákjaink!
Ezúton Sárospatakon a Református Gimnázium által meghirdetett “Amerikai-Britt Kulturális Vetélkedőn” arattunk sikert. A 8a-ból Gazdag Brian, Kenderes Márk és Mondok-Pálmay Elek Péter számos közép- és általános iskolai csapat közül első helyezést értek el. Gratulálunk nekik az eredményes versenyzésért! Ismét büszkék vagyunk rátok!