NTP-AMI-14-0057 – “A fény útján” I. Zempléni Országos Táncművészeti Tábor

emet
emmi
NTP_logoofi

A társastánc tanszakon egyes tehetséges növendékek és a szüleik igénye megnövekedett, elvárásaiknak nem tesz eleget a rendelkezésre álló heti 4 óra. Ezért ezek a tanulók plusz időt fordítanak képességeik növelésére. Ezzel párhuzamosan a műfaj velejárója a versenyzés, amely mérője, hol tartanak a felkészülésben. Ezért olyan pedagógusokat hívunk meg a programra, akik valaha aktív versenyzők voltak, országos bajnokok, és nemzetközi kitekintéssel is rendelkeznek. Az általuk vezetett intenzív workshop-ok hivatottak a megnövekedett igények kielégítésére. Mindezek mellett fontosnak taCél az ismerettartalom bővítése, az érdeklődés szélesítése, személyiségfejlesztés, a fizikai állóképesség növelése, a koncentráció, a kommunikáció fejlesztése, a csoportmunkára való nevelés, együttműködési képesség és alkalmazkodóképesség erősítése.

Kulcsfogalmak: mozgás, tánc, táplálkozás, egészség.

Vezetett workshop-okon keresztül a meglévő tudásra alapozva osztott csoportos gyakorlati oktatás forgó rendszerben a standard, a latin-amerikai és a divattáncok oktatása, magasabb szintre való emelése, a tudatos testhasználat fejlesztése.

Táncházas foglalkozásokkal a közösségi tudat erősítése.

Önálló produktum készítésével növeljük az együttműködési képességet és csoportmunkára ösztönözünk.

Szakelőadás megtartásával életviteli tanácsok átadása és az egészségtudatos életvitel propagálása.rtjuk a műfaji kitekintést, ismeretbővítést, a sokoldalúságot.

„2015 Fény Nemzetközi Éve” kezdeményezéshez a természetgyógyász, életmód tanácsadó, dietetikus szakember segítségével kapcsolódunk. A fény hatása a szervezetre, egészségünkre; a D vitamin problémaköre; a napozás veszélyei és bőrünk egészsége témákon keresztül. A helyi Kossuth Műv.Közp. Kamara táncegyüttesének egész estés műsorának megtekintése szerepel a programban. A “fény ébredése” és “El Silencio” foglalkozásokon a kelő napot köszöntjük, illetve búcsúztatjuk a “fény útján”


Galéria a tábori programokról:


Videótár:

A Zemplén TV felvétele: